Posar la ment de vacances

Published On: 28 març 2023

L’estiu és l’època de l’any en què la majoria per persones estan de vacances, algunes aprofiten  per marxar de viatge a llocs llunyans, d’altres per visitar ciutats, altres per passar uns dies a la platja o a la muntanya, alguns per quedar-se a casa… però ningú fa vacances si no és capaç de desconnectar de les seves rutines i connectar amb unes experiències no habituals. Per tant, les vacances comencen a la ment i cada dia podem gaudir d’un moment de vacances.

Algunes propostes per posar la ment de vacances:

  • Centrar-se en el present, deixant de banda el que haurem de fer quan ens reincorporem a la feina i el que ha passat durant l’any. Si connectem amb el present, desconnectarem del que va passar ahir o el que passarà demà.
  • Fer coses diferents a les que fem durant l’any, això ens ajudarà a deixar l’automatisme i ens obligarà a estar més connectats amb el present.
  • Gaudir de les petites coses: una conversa, el paisatge que ens envolta, el plaer de no tenir obligacions, no tenir horaris…
  • Treballar la relaxació a través de la respiració diafragmàtica, que consisteix en dirigir l’atenció en com entra l’aire pel nas i com surt per la boca, fixant-se en com es contrau i es relaxa la zona abdominal.
  • Dedicar un moment del dia a estar connectats amb nosaltres mateixos: llegir un llibre, escoltar música, estirar-nos i respirar…
  • Valorar les coses positives de la nostra vida, en podem fer una llista mental i sentir-nos gratificats.
  • Riure i fer esport ens ajudarà a descongestionar emocions més negatives i a desconnectar de les preocupacions.

Amb les recomanacions dels professionals de IPPSIC, cada dia, durant tot l’any, podem gaudir d’uns minuts de vacances.

Creus que et podem ajudar?

Ens adaptem a les necessitats reals de cada persona